Αριάδνη-Δάφνη Στεργιοπούλου

Η Αριάδνη-Δάφνη Στεργιοπούλου εμψυχώνει το Εργαστήρι Πρωτόγονης Έκφρασης σε συνεργασία με τον Γιώργο Φασόλη στο Ωδείο #Ρυθμοί.

Η Αριάδνη-Δάφνη Στεργιοπούλου γεννήθηκε, ζει και δρα στην Αθήνα. Απόφοιτος του Π.Σ.Π.Α., σπούδασε κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες στην Γαλλία και εξειδικεύτηκε στην εθνομουσικολογία (Maîtrise & DEA, Paris X- Nanterre/ F, 1997 & 1998). Ως ερευνήτρια πεδίου μελέτησε  περιστάσεις σχετικές με χορό & μουσική και επικεντρώθηκε στην ανθρωπολογική θεώρηση του χορευτικού γεγονότος. Σπούδασε επίσης κλασσικό τραγούδι και απέκτησε δίπλωμα μονωδίας (υπό καθ. Ζ. Τερζάκη, Ωδείο & Κέντρο Τεχνών ‘Ακρόπολις’, 2011). Συνδυαστικά, αναζητήσεις για τον χορό καθώς και την χρήση της φωνής, την ώθησαν να επικεντρωθεί σε πρακτικές με θεραπευτικό χαρακτήρα. Η Αριάδνη – Δάφνη Στεργιοπούλου είναι χοροθεραπεύτρια, εκπαιδευμένη στην τεχνική της Πρωτόγονης Έκφρασης από την F. Schott-Billmann (DRLST Paris-F/ 2017) και, επίσης, είναι μέλος της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας.

Xορός και μουσική, αδιάκοπα από την παιδική της ηλικία, συνιστούν άξονες συστηματικής διερεύνησης. Συνεργάζεται με θεσμούς σχετικούς με την έρευνα, την εκπαίδευση, την κοινωνική υποστήριξη και τις τέχνες.

Στο Ωδείο #Ρυθμοί εμψυχώνει ένα εργαστήρι Πρωτόγονης Έκφρασης, από τον Σεπτέμβριο του 2019.