Σεμινάριο: Εμβαθύνοντας στην παιδαγωγική διάσταση της μουσικής, δ’ κύκλος

Με µεγάλη χαρά ανακοινώνουµε τον Δ΄ Μουσικοπαιδαγωγικό Κύκλο Σεµιναρίων, που απευθύνεται σε µουσικούς, µουσικοπαιδαγωγούς και καθηγητές µουσικής σε σχολεία.

Μας τιµούν µε την παρουσία τους όπως πάντα εξαιρετικοί εισηγητές, µε καταπληκτικές ιδέες για πρωτότυπες διδασκαλίες. Η επικαιροποίηση, η ανανέωση και η πολύτιµη ανταλλαγή γνώσεων είναι ο βασικός µας στόχος, όπως και η δηµιουργία µιας οµάδας που µοιράζεται κοινά ενδιαφέροντα, αγάπη για την µουσική και την διδασκαλία της, ώστε να ξεκινήσει ένας ωραίος και παραγωγικός διάλογος, που θα εµπλουτίζεται διαρκώς µε νέα πρόσωπα και ιδέες.

Ο Δ΄ Κύκλος ανοίγει µε την εξαιρετική Μαριαλένα Πολίτη, σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον masterclass φωνητικής τέχνης. Η πάντα ευρηµατική Ελισσάβετ Περακάκη φέρνει στο προσκήνιο την µουσική για τους µικρότερους µουσικούς -από την κούνια! Η µοναδική Ολυµπία Αγαλιανού φωτίζει την ελληνική παράδοση µέσα από το πνεύµα της µουσικοκινητικής Carl Orff. Ακολουθεί ο σπουδαίος Γεράσιµος Χοϊδάς που αυτή την φορά θα αφιερώσει το σεµινάριο στον Μότσαρτ. Τα masterclasses διδασκαλίας οργάνων απευθύνονται σε ικανούς µαθητές από την Κατωτέρα και πάνω, τελειόφοιτους, αλλά και έµπειρους µουσικούς, καθώς αφορούν στην ερµηνεία και την τεχνική των οργάνων.

Είναι κοντά µας οι διακεκριµένοι σολίστ: Γεράσιµος Χοϊδάς (πιάνο) Σµαρώ Γρηγοριάδου (κιθάρα), Λουκία Λουλάκη (βιολοντσέλο και µουσική δωµατίου), Damian Posse (κοντραµπάσο), Ειρήνη Κρικώνη (βιολί) και Lorendana Apetrei (βιόλα). Το κουαρτέτο εγχόρδων θα δώσει επίσης ένα ρεσιτάλ για τους µικρούς µας φίλους που θα τους ταξιδέψει στις µουσικές της Βιέννης.

Ελένη Τσούτσια-Λουλάκη

Mπορείτε να κατεβάσετε το ενημερωτικό φυλλάδιο σε μορφή pptx, πατώντας το κουμπί “Λήψη” παρακάτω!