Γιώργος Φασόλης

Ο Γιώργος Φασόλης είναι καθηγητής αφρικανικών κρουστών (τζέμπε) στο Ωδείο #Ρυθμοί και συνεργάζεται με την Δάφνη Στεργιοπούλου στα μαθήματα πρωτόγονης έκφρασης.

Ο Γ. Φασόλης είναι απόφοιτος του διετούς επαγγελματικού κύκλου σπουδών Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff. Είναι καθηγητής Ανώτερων Θεωρητικών μουσικής και παραδοσιακών-μοντέρνων κρουστών.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κρουστών, ρυθμολογίας και body percussion με τους Πέτρο Κούρτη, Βαγγέλη Καρίπη, Λευτέρη Γρηγορίου, Μιχάλη Κλαπάκη, Κώστα Αναστασιάδη, Θάνο Δασκαλόπουλο, Zohar Fresco, Glen Velez, Yshai Aftermann, Misirli Ahmet, Levent, Raquy, Keith Terry, Leela Petronio (STOMP), Max Pollack, Famoudou Konate, Babara Bangoura, Harouna Dembele, Sidici Kamara, Thomas Guei, Mare Sanogo, Davide Torti,k.a. καθώς και μουσικοπαιδαγωγικά σεμινάρια Kodaly, Dalcroze, θεάτρου και πολύτεχνης έκφρασης, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ήταν για τρία χρόνια συνεργάτης ερευνητικής ομάδας στο Ράλλειο Πειραματικό Σχολείο Πειραιά, υπό την εποπτεία του Τμήματος Παιδαγωγικής του Πανεπιστήμιου Αθηνών, με αντικείμενο έρευνας, την σύνδεση της μουσικοκινητικής αγωγής με την διδασκαλία των μαθημάτων του αναλυτικού προγράμματος του Δημοτικού σχολείου. Συνεργάστηκε επίσης, με το Πανεπιστήμιο Αθηνών στα πλαίσια ενός πιλοτικού προγράμματος διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.

Έχει εμφανιστεί με διάφορα συγκροτήματα κρουστών σε πολλές μουσικές σκηνές της Ελλάδας, στην τελετή Έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, αλλά και στο εξωτερικό-στην τελετή Έναρξης των Μεσογειακών αγώνων στην Πεσκάρα της Ιταλίας. Έχει λάβει μέρος με φωνητικά και οργανικά  μουσικά σύνολα σε μουσικές εκδηλώσεις στο Ηρώδειο και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (στην όπερα Τριστάνος και Ιζόλδη με την ορχήστρα της Γαλλικής ραδιοφωνίας και σύμπραξη χορωδιών).

Έχει διδάξει σε σεμινάρια κρουστών σε πολλά φεστιβάλ όπως:Wattoto afro festival ,αφρικανικό φεστιβάλ της Νοτιοφρικανικής πρεσβείας , mamaafrica festival στο περιβαλλοντικό πάρκο Τρίτση , στην Ευρωπαϊκή Γιορτής της Μουσικής στην Πάρο, φεστιβάλ κρουστών και μουσικής στη Λευκάδα , στην Κόρινθο , στην Άρτα ,στα Γρεβενά ,στο river party στο Νεστόριο Καστοριάς, σε Youth Exchanges project με θέμα Discovering New Cultures Through Art Experience στην Μανρέσα  της Ισπανίας κ.α.

Στις εκπαιδευτικές του συνεργασίες συγκαταλέγονται το σεμινάριο κρουστών της ΕΕΜΑΠΕ  με θέμα «τα  κρουστά στην τάξη», σεμινάρια μουσικοκινητικής αγωγής με θέμα την σύνδεση της μουσικής με τη διδασκαλία των μαθημάτων του αναλυτικού προγράμματος του Δημοτικού σχολείου, συμμετοχή σε πρόγραμμα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης υπό την αιγίδα και καθοδήγηση του παιδαγωγικού τμήματος Πανεπιστημίου Αθηνών, εισηγήσεις σε σεμινάρια επιμόρφωσης μουσικών και δασκάλων στα πλαίσια του προγράμματος «ΜΕΛΙΝΑ» καθώς και σε πανελλήνιο μουσικό συνέδριο με θέμα: «ο αυτοσχεδιασμός με κρουστά στο Δημοτικό σχολείο» .