Κωνσταντίνος Παπαθύμνιος

Ο Κωνσταντίνος Παπαθύμνιος είναι Καθηγητής  πιάνου στο Ωδείο #Ρυθμοί και παράλληλα διδάσκει και ηλεκτρικό μπάσο.

Ο Κωνσταντίνος Παπαθύμνιος είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Αθήνας.

Πήρε δίπλωμα  Πιάνου και Β’ βραβείο από το Ωδείο Αθηνών με καθηγητή τον Θοδωρή Τζοβανάκη. Έχει λάβει επίσης μαθήματα από τις καθηγήτριες Λουκία Φιλιππόνη (με την οποία πήρε πτυχίο πιάνου) Ντόρα Μπακοπούλου, Λίλιαν Μπογιατζίεβα και έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια πιάνου όπως του, Γιώργου Κυράτσου, Κώστα Χάρδα, Δόμνα Ευνουχίδου κ.α.

Συνεχίζει τις σπουδές του στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών “Ιστορία θεωρία και ερμηνεία της δυτικής μουσικής” του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Αθήνας όπου έγινε δεκτός έπειτα από ακρόαση,  καθώς και στα ανώτερα θεωρητικά.

Έχει δώσει αρκετές συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό (Βέλγιο, Ολλανδία)  ενώ τον Φεβρουάριο του 2017 συνεργάστηκε με την ορχήστρα Academica Αθηνών στο έργο ”Καρναβάλι των ζώων” υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Νίκου Αθηναίου και με το ίδιο έργο την επόμενη χρονιά με τη μαθητική ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Αντρέα Τσελίκα.

Από το 2018 συνδημιουργεί το ντουέτο μουσικής δωματίου, πιάνο και κοντραμπάσο, με το οποίο έχει δώσει συναυλίες σε αρκετούς συναυλιακούς χώρους στην Αθήνα, ενώ παράλληλα δίνει ρεσιτάλ και συναυλίες ως σολίστ είτε ως συνοδός.

Από το 2019 εργάζεται ως συνοδός χορωδίας στα κοινωνικά προγράμματα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ενώ έχει εμφανιστεί και στην εναλλακτική σκηνή της ΕΛΣ.

Στο ηλεκτρικό μπάσο  ξεκίνησε ως αυτοδίδακτος και στη συνέχεια πήρε μαθήματα από γνωστούς έλληνες μπασίστες. Συμμετέχει σε πολλά μουσικά σχήματα καθώς επίσης ηχογραφεί με αρκετούς καλλιτέχνες. (δισκογραφία με το blues συγκρότημα limpin’ express και συμμετοχή σε σχήματα γνωστών ελλήνων καλλιτεχνών)

Ταυτόχρονα έχει ασχοληθεί με την ποντιακή μουσική παράδοση ως λυράρης, έχοντας μάθει ποντιακή λύρα με δάσκαλο τον Μιχάλη Καλιοντζίδη. Έχει συνοδεύσει χορευτικά συγκροτήματα και έχει δώσει αρκετές συναυλίες παραδοσιακής αλλά και world-ethnic μουσικής.

Την περίοδο 2016 -18 συνεργάστηκε με τη διεθνούς φήμης τραγουδίστρια Lamia Bedioui ως λυράρης και μπασίστας με συναυλίες σε διεθνή φεστιβάλ σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Επίσης έχει εργαστεί ως υπεύθυνος μουσικής διδασκαλίας σε φοιτητικές και ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες καθώς και στα προγράμματα επιμόρφωσης της ΝΕΛΕ.