Δάφνη Μπινιάρη

Η Δάφνη Μπινιάρη είναι καθηγήτρια φλάουτου στο Ωδείο #Ρυθμοί.
Επίσης διδάσκει κανονάκι και διευθύνει το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής.

Η Δάφνη Μπινιάρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Πήρε δίπλωμα φλάουτου με άριστα παμψηφεί. Παράλληλα σπούδασε στο Τμήμα Μουσικών σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με ειδίκευση στο κανονάκι.

Διδάσκει φλάουτο και κανονάκι σε ωδεία και σε σχολεία. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες όπως στο Ινστιτούτο Goethe «Σύγχρονα ηχητικά τοπία», σε μουσικές εκδηλώσεις λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής, σε μουσικές εκπομπές, σε αφηγήσεις ποίησης και παραμυθιών. Συμμετείχε επίσης ως μουσικός σε παραστάσεις όπως στο Δημοτικό θέατρο Ναυπλίου, στο Δημοτικό θέατρο Καστοριάς, καθώς και στο Εθνικό Θέατρο.

Ως επιμορφώτρια έχει πάρει μέρος σε ημερίδες και διημερίδες  που αφορούν σε ένα πιο βιωματικό, δημιουργικό και ζωντανό εκπαιδευτικό σύστημα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τα οποία αφορούν τόσο στην μουσική ερμηνεία και εκτέλεση, όσο σε μαθήματα χορού και στο θεάτρου για μια πιο ολοκληρωμένη καλλιτεχνική έκφραση και διδασκαλία.

Το κανονάκι είναι ένα μουσικό όργανο έγχορδο- νυκτό που συναντάται στην Εγγύς και Μέση Ανατολή καθώς και στην Βόρεια Αφρική. Η έλευση των προσφύγων σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας νέας εποχής, αφού οι άνθρωποι αυτοί μετέφεραν έναν ανεκτίμητο μουσικό πολιτισμό μέρος του οποίου είναι και το κανονάκι.

Όσον αφορά στην εκμάθηση του εν λόγω οργάνου, βασικό στόχο αποτελεί η εξοικείωση με τις τεχνικές και το ρεπερτόριο τόσο της λόγιας μουσικής της ανατολής όσο και της ελληνικής λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής.