/
Πιάνο

ΠΙΑΝΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ

Αυτοσχέδιο παζλ πιάνου
Αυτοσχέδιο παζλ πιάνου
Πρώτες νότες.
Πρώτες νότες.
Πλήκτρα και νότες.
Πλήκτρα και νότες.

Η ενασχόληση των παιδιών με το πιάνο από την προσχολική ηλικία, πέρα από τα αυτονόητα μουσικά οφέλη, χαρίζει στον συναισθηματικό κόσμο τους ικανοποίηση και χαρά, βοηθά να αναπτυχθούν τα αισθητικά τους κριτήρια, πειθαρχεί το νου και την συμπεριφορά, αποτελεί μέσο ανάπτυξης της δημιουργικής τους φαντασίας, οργανώνει τη σκέψη και καλλιεργεί τη μνήμη τους, αναπτύσσει την λεπτή κινητική δραστηριότητα και φυσικά φέρνει τα παιδιά σε επαφή με την τέχνη και με σπουδαία έργα της μουσικής δημιουργίας.
Η διδασκαλία του πιάνου στους #Ρυθμούς προσεγγίζεται με τρόπο καθολικό· η μουσική, δηλαδή η τεχνική, η κριτική σκέψη και οι συναισθηματικές ικανότητες του παιδιού αναπτύσσονται ταυτόχρονα. «Ένας καλός μουσικός» έλεγε ο Κόνταλυ-μεγάλος Ούγγρος μουσικοπαιδαγωγός και συνθέτης, τις αρχές του οποίου προσπαθούμε να ακολουθούμε στις μικρές τουλάχιστον ηλικίες στο ωδείο μας- «πρέπει να έχει καλά εκπαιδευμένο αυτί, καλά εκπαιδευμένο χέρι, καλά εκπαιδευμένη σκέψη και καλά εκπαιδευμένη καρδιά.»

Νότες…
Νότες…
Νότες…
Νότες…

Το πιάνο είναι πολύ πιο εύκολο από οποιοδήποτε άλλο όργανο για να ξεκινήσει ένα παιδί. Σύντομα, θα μπορεί να παίζει ένα αναγνωρίσιμο τραγούδι. Είναι όργανο αναφοράς, το πιο δημοφιλές όργανο στον κόσμο, ίσως το πιο σωστό για έναν αρχάριο, που μπορεί να έχει σωστό ήχο από την αρχή. Φυσικά, η τεχνική είναι απαραίτητη και εδώ: σωστή στάση σώματος, σωστό ύψος χεριών κ.α. Στο Ωδείο μας, έχουμε πολλές ιδέες και πολλά παιχνίδια για να φτιάξουμε λοιπόν το χέρι του μικρού πιανίστα, για να βοηθήσουμε να καταλάβει πως λειτουργεί η σωστή κίνηση, πως θα γίνουν «στρογγυλά» τα δαχτυλάκια και «μαλακό» το χέρι. Η πλούσια βιβλιοθήκη μας έχει τεράστια ποικιλία σε μεθόδους πιάνου κι εμείς επιλέγουμε για κάθε παιδί μας την πιο κατάλληλη, γιατί γνωρίζουμε καλά πως δεν μαθαίνει το κάθε παιδί με τον ίδιο τρόπο. Στις παιδικές τάξεις του πιάνου, υπάρχουν όλα τα ευρηματικά και ευφάνταστα παιχνίδια των μουσικοπαιδαγωγών Orff και Kodály, αλλά και των μεγάλων παιδαγωγών Montessori και Walldorf. Καρτέλες αξιών, καρτέλες νοτών καθώς και πολλά αυτοσχέδια παιχνίδια βοηθούν στην κατανόηση μουσικών εννοιών,  στην μουσική ανάγνωση και στην γεωγραφία του πιάνου.

Το ρεπερτόριο του πιάνου είναι το πλουσιότερο στη μουσική εκπαίδευση.

Βοηθάει τα παιδιά να αποκτήσουν επαφή με τη μουσική και είναι το μοναδικό όργανο στον κόσμο που είναι υποχρεωτικό σαν βάση, για να μάθεις οποιοδήποτε άλλο όργανο.

Νότες…
Νότες…
Νότες…
Νότες…
Ασκήσεις για τα δαχτυλάκια που «σπάνε».
Ασκήσεις για τα δαχτυλάκια που «σπάνε».
Στο πεντάγραμμο
Στο πεντάγραμμο
Παιχνίδια με τα μέτρα.
Παιχνίδια με τα μέτρα.

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA