Σεμινάριο: Εμβαθύνοντας στην παιδαγωγική διάσταση της διδασκαλίας της μουσικής, γ’ κύκλος

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε τον Γ΄ Μουσικοπαιδαγωγικό Κύκλο Σεμιναρίων, που απευθύνεται σε μουσικούς, με κύριο χώρο διδασκαλίας τους τα ωδεία.

 Μας τιμούν με την παρουσία τους και πάλι  εξαιρετικοί εισηγητές, με καταπληκτικές ιδέες και πρωτότυπες διδασκαλίες.

 Η επικαιροποίηση, η ανανέωση και η πολύτιμη ανταλλαγή γνώσεων είναι ο βασικός μας στόχος, αλλά και η δημιουργία  μιας ομάδας που μοιράζεται κοινά ενδιαφέροντα, αγάπη για την μουσική και την διδασκαλία της, ώστε να ξεκινήσει ένας    ωραίος και παραγωγικός διάλογος, που θα εμπλουτίζεται διαρκώς με νέα πρόσωπα και ιδέες.

Ο Γ΄ Κύκλος ανοίγει με τον πάντα εξαιρετικό Γεράσιμο Χοϊδά που θα φωτίσει τις προκλήσεις στο ύφος και την ερμηνεία του Μπαχ στο πιάνο. Η μοναδική Ολυμπία Αγαλιανού μας προετοιμάζει για μια ευφάνταστη Χριστουγεννιάτικη παράσταση, ενώ η ευρηματική Ελισσάβετ Περακάκη φέρνει στο προσκήνιο την μουσική για τους μικρότερους μουσικούς-από την κούνια! Ο κύκλος των Μουσικοπαιδαγωγικών σεμιναρίων θα κλείσει με την σπουδαία  Μυρτώ Λουλάκη που επιμένει στη σπουδαιότητα της  παιδαγωγικής Waldorf στη μουσική εκπαίδευση.

Στο φετινό μας Κύκλο προσθέσαμε masterclasses διδασκαλίας οργάνων που απευθύνονται  σε ικανούς μαθητές από την Κατωτέρα και πάνω, τελειόφοιτους, αλλά και έμπειρους μουσικούς, καθώς αφορούν στην ερμηνεία και την τεχνική των οργάνων.

Είναι κοντά μας οι διακεκριμένοι σολίστ: Γεράσιμος Χοϊδάς (πιάνο) Σμαρώ Γρηγοριάδου (κιθάρα), Λουκία Λουλάκη (βιολοντσέλο και μουσική δωματίου), Damian Posse (κοντραμπάσο), Ειρήνη Κρικώνη (βιολί) και Lorendana Apetrei (βιόλα).

Το κουαρτέτο εγχόρδων θα δώσει επίσης ένα ρεσιτάλ για τους μικρούς μας φίλους που θα τους ταξιδέψει στις μουσικές της Βιέννης.

                                                                                                                                                                        Ελένη Τσούτσια-Λουλάκη

Mπορείτε να κατεβάσετε το ενημερωτικό φυλλάδιο σε μορφή pptx, πατώντας το κουμπί “Λήψη” παρακάτω!