Ιωάννα-Μαρία Αβραάμ

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΙΑΝΟΥ

Η Ιωάννα-Μαρία Αβραάμ είναι καθηγήτρια πιάνου και Ανώτερων θεωρητικών στο Ωδείο #Ρυθμοί.

   Η Ι-Μ. Αβραάμ, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974 και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη όπου και ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα πιάνου. Συνέχισε στην Αθήνα, στο Ελληνικό Ωδείο και κατόπιν στο Ωδείο Αθηνών αρχικά στην τάξη της Βίκυς Στυλιανού και κατόπιν στην τάξη της Λουκίας Φιλιπόννη, με τη οποία και αποφοίτησε το 1995, με Πτυχίο πιάνου με Άριστα παμψηφεί και Τιμητική Διάκριση παμψηφεί.

    Συνέχισε στο Λονδίνο, όπου παρακολούθησε μαθήματα με την Irina Zaritskaya (1995-1997) και στο Παρίσι, στην Ecole Normale de Musique – Alfred Cortot, δίπλα στη Germaine Mounier, όπου πήρε τα πτυχία Diplome d’Enseignement και Diplome Superieur d’Enseignement στο πιάνο, και Diplome de Musique de Chambre, με καθηγήτρια την Nina Patarcek.

    Στα θεωρητικά, ξεκίνησε με καθηγητή τον Νέστορα Ταίηλορ και μετέπειτα με το Μπάμπη Κανά, με τον οποίο πήρε και το Πτυχίο Φυγής. Το 2013, αποφοίτησε από το Open University of London, με Bachelor in Humanities with Music.

     Εχει συμμετάσχει ως ενεργό μέλος, σε σεμινάρια των : Christopher Elton, Γιάννη Βακαρέλλη, Duo Ganev, Friedrich Gevers, Sontraud Speidel, Vladimir Viardot, Μαρτίνο Τιρίμο, Χρίστο Παπαγεωργίου, Λίλια Μπογιατζίεβα, Δόμνα Ευνουχίδου, David Lively.

      Συναυλίες και συμμετοχές σε Φεστιβάλ, περιλαμβάνουν τον Κύκλο «Οι Νέοι για τους Νέους» του Φ.Νάκα, το Φεστιβάλ Ναυπλίου, το Φεστιβάλ Σύμης, το Φεστιβάλ Λεσβιακό Καλοκαίρι, το Φεστιβάλ των Νησιών, και εμφανίσεις με την ορχήστρα του Μάριου Φραγκούλη, με την Ορχήστρα Δωματίου της Λυρικής Σκηνής, στο Ινστιτούτο Γκαίτε, την αίθουσα Maria Callas – Athenaeum, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες Μουσικής Δωματίου, ηχογραφήσεις για σύγχρονους συνθέτες κ.α.

      Ως μέλος του Piano Duo  Stage 2 με τον Αλέξανδρο Μακρή,  έχουν εμφανιστεί στο Lost in Music, το Μικρό Παρίσι των Αθηνών, το Φεστιβάλ των Νησιών, την αίθουσα Maria Callas – Athenaeum κ.α.,και έχουν λαβει μέρος σε παγκόσμιους διαγωνισμούς: TIM στο Τορίνο της Ιταλίας με πρόκριση στην ημιτελική φάση της κατηγορίας 2 πιάνα και Agimus Padova με πρόκριση με 92% βαθμολογία στην κατηγορία 4 χέρια.

       Συνεργάζεται με το Ωδείο Ρυθμοί, το Ωδείο Κλασσικής και Σύγχρονης Μουσικής και το Εθνικό Ωδείο.