/
Κιθάρα

ΣΧΟΛΗ ΚΙΘΑΡΑΣ

Αν και αρκετά διαδεδομένη ως όργανο «παρέας», η κιθάρα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή, συναρπαστικά κι απαιτητικά κλασσικά μουσικά όργανα.

Έχει ιδιαίτερα ανεπτυγμένη τεχνική κι ένα πανέμορφο ρεπερτόριο πέντε αιώνων! Απλώνει τις ρίζες της σε πολλά μουσικά είδη, όπως κλασσική, φλαμένκο, τζαζ κ.ά. και συνεργάζεται περίφημα με άλλα όργανα ή φωνές, σε σύνολα μουσικής δωματίου, ή σαν σόλο όργανο σε ορχήστρες.

Στο Ωδείο #Ρυθμοί αντιμετωπίζουμε με αγάπη κι ευθύνη τη σπουδή της κιθάρας σε όλα της τα στάδια, από το προκαταρκτικό μέχρι το ανώτερο (πτυχίο ή δίπλωμα), αναπτύσσοντας με τους σπουδαστές μας μία προσωπική κι εξατομικευμένη σχέση ανάλογα με την ηλικία, τον χαρακτήρα, τις γνωσιακές/ μαθησιακές ιδιαιτερότητες, το επίπεδο σπουδών και την όρεξη για εξέλιξη. Με αφετηρία την κιθάρα και την εξερεύνηση των αστείρευτων δυνατοτήτων της, ενθαρρύνουμε μια ουσιαστική ενασχόληση των παιδιών με τον υπέροχο κόσμο της μουσικής έκφρασης, μια ενασχόληση που τη θεωρούμε δημιουργική και θεραπευτική, γι’ αυτό και τόσο αναγκαία! Η προσπάθειά μας επικεντρώνεται στο να προσφέρουμε κλασικές σπουδές υψηλού επιπέδου που εναρμονίζονται με τις πιο αξιόλογες κιθαριστικές σχολές στην Ελλάδα και παγκόσμια, οχυρώνοντας ταυτόχρονα τους μαθητές μας με γερά θεμέλια τεχνικής και θεωρητικής γνώσης, ευκαιρίες για εξωστρέφεια κι επικοινωνία, έμπνευση, εφευρετικότητα, ομαδικότητα.

Σμαρώ Γρηγοριάδου
Σολίστ κιθάρας και συνθέτης

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA