Σοφία Σερέφογλου

Καθηγήτρια φλάουτου

Η Σοφία, σε ηλικία 6 ετών άρχισε τις μουσικές σπουδές της στο φλάουτο με ράμφος, στο Δημοτικό Ωδείο της Καλαμάτας. Συνέχισε τις σπουδές της στην Αθήνα και αποφοίτησε από το Ωδείο Athenaeum Maria Callas με δίπλωμα φλάουτου και βαθμό άριστα παμψηφεί, από την τάξη της Στ.Γαδέδη. Είναι κάτοχος επίσης Ειδικού Αρμονίας με βαθμό άριστα, έχοντας καθηγητή τον Κ.Βαρότση. Ακόμη, εκπαιδεύτηκε στην Μουσικοκινητική Αγωγή Orff και ρυθμικής Dalcroze στην σχολή Μωραΐτη. Παρακολούθησε διάφορα σεμινάρια φλάουτου και μπαρόκ μουσικής.

Στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, εμφανίστηκε σε συναυλίες κλασικής, φολκ, ροκ και «avant garde» μουσικής, σε εκπομπές στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση(ΕΡΤ, ABC Melbourne, SBS radio,κ.ά.) καθώς και σε διεθνή φεστιβάλ(National folk festival,Cobargo festival,κ.ά.). Συμμετείχε σε αρκετές δισκογραφικές δουλειές, μουσικά σύνολα και ορχήστρες. Βρέθηκε στην σκηνή με διάσημους τραγουδιστές και μουσικούς της Ελλάδας, όπως η Σαββίνα Γιαννάτου, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Haig Yazdjian κ.ά., αλλά και του εξωτερικού, όπως ο Donald O’ Connor, ο John Mac Sherry, η Anne Clark κ.ά. Ασχολήθηκε επίσης με τη μουσική επένδυση θεατρικών παραστάσεων και παραμυθιών και συμμετείχε σε μιούζικαλ(θέατρο Broadway)και ως σολίστ στην θεατρική παράσταση «Αχ Μπαχ» . Στο παρελθόν εργάστηκε ως δασκάλα μουσικής σε διάφορα ιδιωτικά σχολεία όπως το δημοτικό Saint George Delasalle στην Σύρο και Saint Joseph στην Πεύκη.

Αυτή τη στιγμή είναι μέλος της ορχήστρας των κυκλάδων υπό την διεύθυνση του Ν.Κυπουργού, του γυναικείου σχήματος φολκ μουσικής «Chrysoula K. & Pùrpura» και του κουαρτέτου κλασικής μουσικής «Lady Fingers».Εργάζεται ως καθηγήτρια φλάουτου σε διάφορα ωδεία στην Αθήνα και ως δασκάλα μουσικής στα εκπαιδευτήρια Δούκα. Από τον Σεπτέμβρη του 2019 είναι μέλος της οργανωτικής ομάδας του Our Festival(φεστιβάλ ρεματιάς Δήμου Χαλανδρίου).