Μαρσέλα Μπινέρι-Μπάσσιου

Η Μαρσέλα Μπινέρι-Μπάσσιου, είναι καθηγήτρια βιολοντσέλου στο Ωδείο #Ρυθμοί.

Σε ηλικία 6 ετών άρχισε της μουσικές της σπουδές στο Κρατικό Μουσικό Λύκειο των Τυράννων. Με υποτροφία του Ελληνικού Ωδείου Αθηνών συνέχισε στην τάξη της Ντάνας Χατζηγεωργίου, από όπου αποφοίτησε πρώτα με πτυχίο βιολοντσέλου-με Άριστα παμψηφεί και αμέσως μετά με Δίπλωμα βιολοντσέλου – με Άριστα παμψηφεί, Α’ Βραβείο και έπαθλο. Με υποτροφία του Conservatoire de musique neuchâtelois, συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ελβετία, στην τάξη του Aeschlimann. Τελείωσε αποσπώντας δίπλωμα σολίστ, με βαθμό Attestation de Perfectionnement (Πολύ καλά) και Prix de Virtuositee. (Βραβείο Δεξιοτεχνίας).

Επίσης έχει παρακολουθήσει μαθήματα με τον Martin Ostertag στην Karlsruhe της Γερμανίας. Έχει συμμετάσχει σε κύκλους σεμιναρίων στην Ελλάδα, Ελβετία και Γαλλία με τους Courmont, Krastev, Lasserre, Ιωαννίδη, Latzko, Guye, Boecher κ.α. Η Μαρσέλα Μπινέρι-Μπάσσιου έχει εμφανιστεί σε πολλά ατομικά ρεσιτάλ και έχει συμπράξει ως σολίστ στο βιολοντσέλο με διάφορα σχήματα και ορχήστρες.

Από μικρή ηλικία επίσης συμμετείχε σε σύνολα μουσικής δωματίου και συμφωνικές ορχήστρες. Ήταν μέλος της Πανευρωπαϊκής Ορχήστρας Νέων Gustav Mahler. Έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Ορχήστρα Δωματίου του Νeuchatel κ.α.

Η Μαρσέλα Μπινέρι-Μπάσσιου, είναι μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ.