Μαρίνα Χαραλαμπίδου

Καθηγήτρια βιολιού

Η Μαρίνα Χαραλαμπίδου-Λελάκη είναι μουσικός στα Β΄ Βιολιά της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών από το 1996.

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε βιολί στο Ωδείο Αθηνών και στη Βασιλική Μουσική Ακαδημία του Λονδίνου, από την οποία πήρε το 1993 το δίπλωμα LRAM (Licentiate of the Royal Academy of Music) και τον επόμενο χρόνο αποφοίτησε με το Professional Certificate (δίπλωμα σολίστ). Στη διάρκεια των σπουδών της στο Λονδίνο είχε την ευκαιρία πολλών ατομικών εμφανίσεων στη Ακαδημία και συμμετοχών στις Ορχήστρες του Ιδρύματος (String Orchestra, Sinfonia Orchestra, Symphony Orchestra, Manson Ensemble).

Παρακολούθησε επίσης master classes βιολιού διασήμων καλλιτεχνών. Το 1993 διετέλεσε βοηθός καθηγήτρια βιολιού στην Junior Academy of Music. Μετά το τέλος των σπουδών της έδωσε διάφορα ρεσιτάλ στην Αθήνα, τον Πειραιά και άλλες ελληνικές πόλεις.

Διετέλεσε μέλος της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, της Ορχήστρας των Χρωμάτων, της Ορχήστρας «Εναρμόνια», της Πρότυπης Ορχήστρας Δωματίου Αθηνών, του Συνόλου Εγχόρδων «Μαρσύας» και άλλων συνόλων μουσικής δωματίου. Επίσης διετέλεσε καθηγήτρια βιολιού και μουσικής δωματίου στο Ωδείο «Φ. Νάκας».

Έχει εμφανιστεί στην ελληνική τηλεόραση (παρουσιάστρια των εκπομπών «Ο Κόσμος της Μουσικής» και «Νέα και Νότες») και έχει συνεργαστεί σε ηχογραφήσεις.

Είναι μέλος του piano trio «Καλλιστώ» και του trio εγχόρδων της ΚΟΑ «Μορφές» και του κουιντέτο εγχόρδων «Quintarco», με τα οποία έχει εμφανιστεί σε πολλά σχολεία και ιδρύματα, συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ορχήστρας, με τίτλο «Δικαίωμα στη μουσική».