Λυδία Παναγιωταρέα Αγγελέτου

Η Λυδία Παναγιωταρέα Αγγελέτου διδάσκει βιολοντσέλο στο Ωδείο #Ρυθμοί.

Η Λυδία Παναγιωταρέα γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1993.
Ξεκίνησε τις σπουδές της στο βιολοντσέλο στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας όπου αποφοίτησε παίρνοντας πτυχίο με Άριστα. Συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αυστρία, στο Gustav Mahler Privatuniversität für Musik στο Klagenfurt, στην τάξη του καθηγητή Florian Berner. Από το 2019 είναι τελειόφοιτη Διπλώματος στο ωδείο Αθηνών στην τάξη της Έλλης Φιλίππου.

 Έχει συμμετάσχει σε ορχήστρες- όπως στην αγγλική παραγωγή του μιούζικαλ «φάντασμα της όπερας»- με το σύνολο εγχόρδων Flex String Ensemble, με την συμφωνική ορχήστρα νέων Αυστρίας. Επίσης έχει παίξει σε σύνολα Μουσικής Δωματίου -κουαρτέτα και τρίο στο Klagenfurt, με την ορχήστρα Academika, όπως επίσης σε πολλά σύνολα ποικίλης μουσικής εξεχόντων Ελλήνων μουσικών ενώ έχει συμμετάσχει και σε ηχογραφήσεις για cd.

Ως μέλος ορχήστρας έχει παίξει σε διάφορες χώρες της Ευρώπης όπως Αυστρία,  Γερμανία και Βέλγιο, επίσης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τσέλου, ερμηνείας και τεχνικής. Έχει διδάξει σε ωδεία  στην Καλαμάτα και στα Τρίκαλα.