Θέμης Μαρτέκας

Ο Θέμης Μαρτέκας είναι καθηγητής κλασσικών κρουστών στο Ωδείο #Ρυθμοί.

Ο Θέμης Μαρτέκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967.

Σπούδασε μουσική στο ωδείο «Σύγχρονη Ωδή» – τύμπανα (Drums set), με τον Μάκη Μαύρο και θεωρητικά με τον Βαγγέλη Κορδομπούλη.

Παρακολούθησε επίσης μαθήματα κλασσικού τρομπονιού στην τάξη του Τ. Κλαβανίδη.

Σπούδασε κλασικά κρουστά στο ωδείο «Σύγχρονη ωδή», στην τάξη του Εμίλ Χαντζίεφ από την οποία αποφοίτησε παίρνοντας το πτυχίο του με Άριστα παμψηφεί.

Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά μουσικής με τους Β. Κορδομπούλη, Μ. Κουβόπουλο και Γ. Αναστασόπουλο αποκτώντας τα πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης, Ενοργάνωσης-Διεύθυνσης μπάντας και Φυγής.

Είναι κάτοχος του πιστοποιητικού “Παιδαγωγικής και Διδακτικής επάρκειας” του Πανεπιστημίου Κρήτης (Ρέθυμνο).

Είναι μέλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας «Σύγχρονη ωδή» Μελισσίων και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Κηφισιάς. Επίσnς είναι από το 1985 μέλος της Ορχήστρας του Πνευματικού κέντρου του Δήμου Νέας Ιωνίας. Με την προαναφερόμενη ορχήστρα έχει πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Κύπρο, Σοβιετική Ένωση, Κορέα, Γερμανία).

 Έχει συνεργαστεί (σαν έκτακτος εκτελεστής κρουστών) με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και πρόσφατα με την Φιλαρμόνια Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών σε συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής και το Ηρώδειο.

Σαν σολίστ κρουστών εμφανίστηκε σε συναυλίες στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Μελισσίων και στον Πύργο Πλακεντίας

Την περίοδο 2001-2002 συνεργάστηκε με το Εθνικό θέατρο και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας συμμετέχοντας (σαν μουσικός), στην παράσταση του έργου «ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΑΙ» και την ηχογράφηση της μουσικής του έργου «ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ» αντίστοιχα.

Έχει διδάξει Ευρωπαϊκά κρουστά στα μουσικά σχολεία Παλλήνης, Ιλίου Αλίμου και Αργολίδας. Έχει επίσης διδάξει για πολλά χρόνια τύμπανα-κρουστά  στα ωδεία «Σύγχρονη ωδή», Δημοτικό Ωδείο Αγ. Δημητρίου και στο Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου.

Διδάσκει στο Ωδείο μας από την άνοιξη του 2018.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος «Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών τεχνών» της σχολής Γραφικών  Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του T.E.I. Αθήνας.