Γιώργος Κοκκινάρης


Ο Γιώργος Κοκκινάρης είναι καθηγητής Κοντραμπάσου στο Ωδείο #Ρυθμοί.

Ο Γ. Κοκκινάρης δίνει παραστάσεις για σόλο κοντραμπάσο και σχημάτων δωματίου σύγχρονης και κλασικής δωματίου. Εργάζεται συστηματικά ως μέλος σε συμφωνικές ορχήστρες (Athens Philharmonia, Athens Phillarmonic). H διδασκαλία του περιλαμβάνει το ορχηστρικό ρεπερτόριο, μοντέρνο ρεπερτόριο, τον ρόλο του κοντραμπάσου σε όλα τα είδη μουσικής και την μετάδοση αισθητικής και κριτικής μουσικής σκέψης σε νέες – ους μαθήτριες -ες. Στο μάθημα χρησιμοποιούνται κλασικές μέθοδοι (Streicher, Simandl) αλλά και νεότερες (Suzuki). Σημαντικό κομμάτι της διδασκαλίας του Γ. Κοκκινάρη είναι ο μη ιδιωματικός αυτοσχεδιασμός, μία απαιτητική τεχνική άμεση σύνθεσης, η οποία λειτουργεί σαν εργαλείο τεχνικής κατάρτισης οργάνου και ενίσχυση της φαντασίας των μουσικών.

Στην δισκογραφία του μετρά 6 προσωπικές ηχογραφήσεις νέας μουσικής. Δίνει παραστάσεις εδώ και 2 χρόνια, ως ντουέτο για το σολιστικό ρεπερτόριο του κοντραμπάσου με τον συνεργάτη του Κωνσταντίνο Παπαθύμνιο (πιάνο).

Σπούδασε κοντραμπάσο με τους: Βιλέν Καραπετιάν, Βασίλη Παπαβασιλείου, Σεραΐνα Σεΐδου (δίπλωμα κοντραμπάσου – ωδείο Κόνταλυ). Την περίοδο 2019 – 2020 έζησε στο Βερολίνο και σπούδασε ενταντικά με τους: MIchael Wolf (UdK Berlin), Okhee Lee (Komische Oper Berlin), Janne Saksala (Hans Eisler Hochschule), Edicson Ruiz (Berliner Philarmonie), Luis Cabrera, Michael Klinghofer (Jerusalem Art University).