Άγγελος Πολίτης

    Ο Άγγελος Πολίτης είναι καθηγητής κλαρινέτου στο Ωδείο #Ρυθμοί.

Γεννήθηκε  το 1979 , πήρε τα πρώτα μαθήματα  κλαρινέτου  στην  Φιλαρμονική  Εταιρεία Κέρκυρας  .

Από το 1997 φοίτησε στη Ανώτερα τάξη του «Ωδείου Αθηνών» με τον Χαρ. Φαραντάτο  , απ’ όπου αποφοίτησε  το 2002 λαμβάνοντας  Δίπλωμα κλαρινέτου με «Άριστα παμψηφεί» και διάκριση .

Συνέχισε τις σπουδές του στη Εcole Normale de Musique de Paris ,ως υπότροφος  του Ι.Κ.Υ, με τον καθηγητή Guy DANGAIN. Αποφοίτησε  το 2005 λαμβάνοντας  Diplôme  Superior de Concertiste ,καθώς επίσης έχει παρακολουθήσει την “classe de Perfectionnement” της Εcole Normale. Έχει λάβει μέρος σε διάφορα  masterclass και έχει κάνει ιδιαιτέρα μαθήματα με διεθνούς φήμης σολίστ όπως (Thomas Friedli , Philippe Cuper, Philippe Berrod , Karl Leister, Alessandro Carbonare.)

Τον Ιανουάριο του 2005 απέσπασε Πρώτο Βραβείο στο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό κλαρινέτου «Piccardie» στη πόλη Αmiens της Γαλλίας . Το Νοέμβριο του 2012 προσκλήθηκε ως μέλος της επιτροπής στο παγκόσμιο διαγωνισμό κλαρινέτου “MARCO FIORINDO” στο Τορίνο της Ιταλίας , καθώς επίσης το Φεβρουάριο του 2013 , προσκλήθηκε  ως  μέλος της επιτροπής στον 7e Concours International de quintette à vent “HENRI TOMASI” Marseille(France) .

Έχει συνεργαστεί με την  Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Καμεράτα Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής , την Εθνική Λυρική Σκηνή , την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών , την Ορχήστρα Πατρών, το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής , με το κουαρτέτο εγχόρδων «L’Anima», είναι μέλος του Κουιντέτου ξύλινων πνευστών «Αίολος». Στο εξωτερικό έχει συνεργαστεί και ηχογραφήσει με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Essen στην Γερμανία ,με την Ορχήστρα της Όπερας του Ζάγκρεμπ στη Κροατία , καθώς επίσης και με την Ορχήστρα Accademia Nazionale di Santa Cecilia στην Ρώμη.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες μουσικής δωματίου και έχει δώσει ρεσιτάλ  όπως στην αίθουσα “Salle Cortot” του Παρισιού , αίθουσα Φ. Νάκας , αίθουσα Φ.Σ Παρνασσός κ.α. . Είναι μέλος του Κουιντέτου Ξύλινων πνευστών  «ΑΙΟΛΟΣ» ενώ έχει συμπράξει ως  σολίστ με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, τη Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, την Καμεράτα Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής και με την  Εθνική  Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ. Με το Κουιντέτο ξύλινων πνευστών «ΑΙΟΛΟΣ» έχει ηχογραφήσει έργα Ελλήνων συνθετών και έχουν κυκλοφορήσει από τη σειρά GREEK CLASSICS της δισκογραφικής εταιρείας NAXOS . Έχει ερμηνεύσει έργα Ελλήνων συνθετών σε πρώτη εκτέλεση και έχουν αφιερώσει σε αυτόν όπως ο συνθέτης Θόδωρος Αντωνίου. Διδάσκει κλαρινέτο στο Ωδείο Αθηνών και στο Ωδείο Ρυθμοί .

Είναι μέλος  της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων και 1ο κλαρινέτο στην Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ .