/
Αφρικανικά Κρουστά

ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΑ ΚΡΟΥΣΤΑ

Στα μαθήματα αφρικανικών κρουστών (τζέμπε-ντουντούν) ασχολούμαστε τόσο με την τεχνική του κάθε οργάνου, μέσα από ένα ασκησιολόγιο που βοηθά στην ενδυνάμωση των μυών και την ανάπτυξη της ρυθμικής μας αντίληψης, όσο και με το ρεπερτόριο, δηλαδή την εκμάθηση βασικών ρυθμών. Μέσα από την παραδοσιακή ρυθμολογία, γνωρίζουμε τους ρόλους της ορχήστρας, τις αρχές της, μαθαίνουμε να ακούμε τους διαφορετικούς ρυθμούς ενώ παίζουμε το δικό μας θέμα, μαθαίνουμε τη σχέση της μουσικής με την κίνηση- που γίνεται σιγά σιγά χορός.
Τα μαθήματα των αφρικανικών κρουστών, ας είναι η αφορμή για ένα ταξίδι στην αγαπημένη Αφρική με την τόσο πλούσια μουσικοχορευτική παράδοση- κι ο καθένας ας φτάσει αυτό το ταξίδι, όσο μακριά θέλει…
Παίζοντας κρουστά, ξυπνάει σιγά σιγά το σώμα, ενεργοποιείται η φωνή, ολόκληροι δονούμαστε στους αφρικανικούς ρυθμούς και η απόλαυση της δημιουργίας, της έκφρασης και της συνεργασίας είναι πηγή χαράς και ευτυχίας. Η ώρα του σεμιναρίου είναι δυναμική, αναζωογονητική, ακόμα και θεραπευτική!
To σεμινάριο απευθύνεται σε μουσικούς, νηπιαγωγούς, χορευτές, μουσικοπαιδαγωγούς αλλά καθώς η γνώση της μουσικής δεν είναι προϋπόθεση και σε όποιον θέλει απλά να χαρεί παίζοντας μουσική!
Και για εφήβους και παιδιά! Την 1η ώρα του σεμιναρίου, μπορούν να την παρακολουθήσουν έφηβοι και παιδιά! 

Το τμήμα αφρικανικών κρουστών, λειτουργεί σεμιναριακά, δυο φορές τον μήνα και διδάσκει ο Γιώργος Φασόλης.

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA