/
Έγχορδα

ΣΧΟΛΗ ΕΓΧΟΡΔΩΝ

Το βιολί, ο βασιλιάς της ορχήστρας, αποτελεί ένα από τα πιο μελωδικά και εκφραστικά όργανα αυτής, με μεγάλο κύκλο ρεπερτορίου τόσο σε σολιστικά όσο και σε συμφωνικά έργα, όπως και σε έργα μουσικής δωματίου.

Το βιολοντσέλο, με τη σειρά του, όργανο με πλούσιο, βαθύ, δυνατό κι εκφραστικό ήχο, με σημαντικότατο ρόλο στην ορχήστρα, έχει κι αυτό τεράστιο ρεπερτόριο σολιστικό, στην ορχήστρα και στη μουσική δωματίου.

Η διδασκαλία του βιολιού ή του βιολοντσέλου στην προσχολική και πρώιμη σχολική ηλικία συμβάλλει στην καλλιέργεια της μουσικής ευαισθησίας και αντίληψης και απαιτεί ιδιαίτερες δεξιότητες.

Στα έγχορδα όργανα, ο μαθητής πρέπει να μάθει πως να κρατά σωστά το βιολί ή το βιολοντσέλο, το δοξάρι, να προσέχει το κούρδισμά τους, την τοποθέτηση των δακτύλων και τους δακτυλισμούς. Επομένως, η παραγωγή του ήχου εξαρτάται από τη συγκέντρωση του παιδιού στις τεχνικές του οργάνου.

Αν όλα αυτά σας φαίνονται πολύπλοκα, στο Ωδείο μας, τα αντιμετωπίζουμε με καινοτόμες και ελκυστικές μεθόδους. Το μάθημα, έτσι, γίνεται διασκεδαστικό, η ακοή οξύνεται, τα δαχτυλάκια αρχίζουν να υπακούουν και να τρέχουν, το χέρι που κρατά το δοξάρι γίνεται όλα και πιο σταθερό και οι μελωδίες όλο και πιο όμορφες. Οι μικροί μαθητές αισθάνονται μεγάλη ικανοποίηση και περηφάνια όταν καταφέρνουν να παίζουν σωστά.

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA